Ortak Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Hakkında

Üniversitemiz Akademik Birimleri bünyesindeki programlarda okutulmakta olan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 5’inci maddesinin (i) bendi uyarınca ortak ve zorunlu olarak okutulan Yabancı Dil (İngilizce) derslerinden muaf olmak isteyen öğrencilerimize yönelik 18 Eylül 2019 tarihinde muafiyet sınavı yapılacaktır.

Sınava katılmak isteyen yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin başvuru yapmasına gerek olmayıp, 2. Sınıf öğrencilerimizden sınava katılmak isteyenlerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na en geç 17.09.2019 tarihi saat 16.00’ya kadar dilekçe ile müracaat etmesi gerekmektedir. 2. Sınıf öğrencilerimizden daha önce Yabancı Dil (İngilizce) dersini alıp, başarmış olan öğrencilerimiz sınava katılmayacaklardır.

Sınav tarihi ve sınav yeri ile ilgili ayrıca bilgilendirme yapılacak olup, ilgili öğrencilerin web sitemizi takip etmeleri gerekmektedir.