• +90 232 493 00 00
  • info@bakircay.edu.tr

Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı 2019 Eylül Yeterlilik Sınavları ve Muafiyet Koşullarına İlişkin Bilgilendirme

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

ZORUNLU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI

2019 Eylül Yeterlilik Sınavları ve Muafiyet Koşullarına İlişkin Bilgilendirme

(İlan içeriği Sadece İngilizce Hazırlık Programını Kapsamaktadır)

BÖLÜM: ZORUNLU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Olan Bölümler

Fakülte/ Yüksekokul

Bölümü/Ana Bilim Dalı

Yönetim Bilişim Sistemleri

Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Programı (İngilizce) Yeterlilik (Muafiyet) ve Seviye Belirleme Sınavı 11-12 Eylül 2019 tarihlerinde aşağıda belirtilen saatlerde Yabancı Diller Yüksekokulu binasında yapılacaktır. Öğrencilerin hangi sınav salonlarında sınava girecekleri sınav günü bina panolarına asılacak ve yüksek okul internet sayfasında (http://ydyo.bakircay.edu.tr) ilan edilecektir.

Sınava girecek öğrencilerin yapması gerekenler aşağıda belirtilmiştir:

• 2018- 2019 Akademik Yılında hazırlık okumuş ve başarısız olmuş öğrencilerin sınava girebilmek için 02– 06 Eylül 2019 tarihlerinde dilekçelerini Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne bırakmaları gerekmektedir.

• NOT: 2018- 2019 Akademik Yılında hazırlık okumuş ve başarısız olmuş öğrencilerin sınava girebilmek için 02– 06 Eylül 2019tarihlerinde Yabancı    Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne bırakmaları gereken sınav başvuru dilekçe örneklerinin  ıslak imzalı resmini 02– 06 Eylül              2019 tarihlerinde ydyo@bakircay.edu.tr e-posta  adresine (sınav tarihinde dilekçe  aslını getirip teslim etmek koşuluyla) göndermeleri de kabul      edilecektir.Dilekçe örneği için: https://ydyo.bakircay.edu.tr/Sayfalar/1934/formlar

• 2019- 2020 Akademik Yılı yeni kayıtlı zorunlu hazırlık programı (Yönetim Bilişim Sistemleri) öğrencilerinin Yeterlilik Sınavına girebilmeleri için dilekçe bırakmalarına gerek yoktur.

Yeterlilik Sınavı İçeriği ve Değerlendirilmesi

• Yeterlilik sınavı 4 aşamada yapılacaktır ve her aşamadan 70 ve üzeri alabilenler sınavın bir sonraki aşamasına girebileceklerdir. Sınavın her aşamasından 70 ve üzeri puan alınması zorunludur.

Sınav aşamaları ve saatleri:

11 Eylül 2019 saat: 10.00 - 1. Aşama (Dil Bilgisi, Kelime Bilgisi ve Okuma Sınavı)

11 Eylül 2019 saat: 13.30 - 2. Aşama (Dinleme Sınavı)

12 Eylül 2019 saat: 10.00 - 3. Aşama (Yazma Sınavı

12 Eylül 2019 saat: 13.30 - 4. Aşama ( Konuşma Sınavı)

Yeterlilik Sınavlarından / Zorunlu Hazırlık Programından Muaf Olma

• Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Dil Hazırlık Eğitim-Öğretimi Yönergesinin

7.Maddesine(http://ydyo.bakircay.edu.tr/yuksekokulumuz/yonergeler.html) istinaden hazırlık programından muaf olmak isteyen ve bir önceki akademik yılda başarısız olan öğrencilerin YDS veya eşdeğer sınav sonuç belgelerini yeterlilik sınavlarından önce, 2 – 6 Eylül 2019 tarihleri arasında Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne bir dilekçe ile bırakmaları gerekmektedir. Başvuru sonucunda muafiyet şartlarını taşıyan öğrencilerin isimleri yüksekokul internet sayfasından ilan edilecektir.

Belgenin geçerli sayılması için gereken şartlar:

1. Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı (Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü) öğrencileri için belge/başarı puanının 70 ve üzeri olması.
  2. Sınav puanın başvuru tarihi itibariyle son iki yıl içerisinde alınmış olması.
  3. YDS sonuç belgelerinde OSYM tarafından verilen kontrol kodunun yer alması.

- Not: YÖKDİL sınavı hazırlık muafiyetinde geçerli değildir.

Destek Yılı Şeklinde Hazırlık Programına Kayıtlanma

Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Dil Hazırlık Eğitim-Öğretimi Yönergesinin 6. Maddesine (http://ydyo.bakircay.edu.tr/yuksekokulumuz/yonergeler.html) istinaden hazırlık programından   başarısız olup 11-12 Eylül 2019 tarihlerinde uygulanacak  Zorunlu Hazırlık Programı İngilizce Yeterlilik Sınavından da başarısız olan öğrenciler talep ettikleri takdirde ikinci defa  hazırlık eğitimlerine  destek yılı şeklinde devam edebilirler. Bu öğrencilerin destek yılı şeklinde hazırlık programında ikinci defa eğitim görebilmeleri için 9-13 Eylül 2019 tarihleri arasında Yabancı Diller Yüksekokulu’na dilekçelerini bırakmaları gerekmektedir